19.10.2012

19 Ay kelimeleri ve gelişim

Paaa = anlamı hoppa, ayağa kalkalım, gidelim, beni mama sandalyesinden kaldır
Veveee = anlamı ver ver o elindekini bana :)
Bavi= anlamı mavi (en sevdiğimiz balon rengi)
Meyvee= eee leri uzatarak anlamı meyve tabi, her nev'ini severek yediği, en sevdiği üzüm olan
Abi= abi, komşumuzun sevimli oğlunun peşinde dolanırken

İlk cümlesi
"Annea veve"   "Anne ver" :)

Fiziksel gelişimi koltuklardan zıplayıp pikachu misali odada uçaçak kadar gelişse de, gün boyu koridorda hiç durmadan koşsa da ; dil gelişimi daha arkadan geliyor Bora da.
Açıkçası ben de üstünde durmuyorum. öğretmek için çalışıyorum, beraber çalışıyoruz fakat zorlamayı sevmiyorum. Çünkü bir proje bebeği değil, aşk bebeği büyütüyorum. Nasılsa konuşacak, herşey normal yolunda, tüm söylediklerimi anlayıp işine geldiği ölçüde yerine getirenlerden, istediğini yaptırmayı başarabilmesi ayrı zafer konusu :p kendini alkışlıyor, minik erkeğimin egosu :)


En sevdiği oyuncakları

nırnnn nınnn= arabaları
ve top tabi ki :)

dansetmeyi seviyoruz ve evde dansediyoruz şarkılarda :)

gün içinde tek uykuyla yetiniyor artık, akşamları 22 olmadan uyumuş oluyor, mızıldandığı gün olmadıkça. sabah uyanmaları değişken hala, bazen 7 bazen 9  :) bi önceki gün ne kadar hareketli bağlı olduğuna göre değişiklik gösteriyor.

Bu da 19 ay unutmayayım postum idi :)

Sevgiler

Hoşgeldin 19 ay ve elveda memeler!

Bora m artık 19 aylık oldu, 19 ay ile birlikte memelerle süt alışverişimizi sonlandırdık oğlumla. Bir hafta kadar süren bir memede sürekli kalma bağımlılığı üzerine almıştım bu kararı. Ani olmuştu ya da epeydir bekliyordu beni bu karar, sadece doğru zamanlama gerekiyordu. Addict mode nun tavan yaptığı gün, oğlumu kucağıma oturtup şu cümleleri kurdum.
İ: "Annenin sütleri memelerde yok artık, bitti. Bora bebek artık sütlerini bardaktan içecek tamam mı anneciğim, artık büyüyorsun ve bardaktan süt içebilirsin. Haydi gel memeleri öpelim ve bye bye yapalım"  şaşkın şaşkın dinledi, biraz daha konuştuktan sonra öptü uzun uzun bye bye manasında el salladı ve tişörtümü indirip arkasını döndü gitti :(
Küstü sandım bir süre, etkilenecek sandım o gün bir kaç kez geldi yanıma sarıldı öpüştük koklaştık her defasında tedirgin oldum meme soracak mı diye, sormadı.
Ertesi gün sordu iki üç defa, her defasında yukardaki cümleleri birebir kurdum ve her defasında öpücüklerle el sallayıp gittik.
Ve bitti, 2 hafta geçti, Bora nın yemek düzeni, uyku düzeni tamamen rahata kavuştu. Kendini daha bağımsız hisseidyor. Daha önce bana her koşuşu "annnneaaaa memeeee" diye biten sarılmalar, artık _anneaaaa diye başlayıp kucak kucağa öpüşmelerle bitiyor.