14.09.2012

18 ay hoşgeldin :)

Selamlar :)

Bora 18 aylık oldu artık, söylediğimiz herşeyi anlayıp; harfiyen tam tersini yaptığı bir "terrible2" dönemine başlamış bulunuyoruz. Fakat afacanlığı,sevimliliği, kokusu, sevgisi, sevgi dolu bir çocuk oluşu her şeyi tahammül edilebilir kılıyor :)

Biz bu dönem evimizin tasarımını değiştirdik, Eşimle kolları sıvadık, boyamızı, yerleştirmemizi, temizliğimizi herşeyi kendimiz yaptık; Bora nın müsaade ettiği sürece zira genelde tüm ev işlerini oyun sandığından dahil olmaya kalkıyor :)

Ve Bora nın odasını değiştirdik. Evin 2. büyük yatak odasına geçti Bora. Gardrobunu eski odasında bıraktık, bizimkiyle birlikte giyinme odası halini aldı oda. Yeni odasında yatağı, oyun çadırı, masa-sandalyesi, kitapları ve bazı oyuncakları var. Yerleri; bilen annelerden öğrendiğim şekilde içiçe geçen oyun matlarıyla kapladık, hem temiz, hem sağlıklı, hem de ısı ve ses koruması yaratmayı başardık.

Oğluşumun yatağı korsan gemisi modelinde bir yatak... Doğduğundan beri hep yatağında yatırdığımız, orada uyumayı seven bir adam oldu oğlum :) gemi yatağının başucunda dev bir yelken direği mevcut ve tabi üstünde yelkeni. Yeni odasına geçirirken eski odasına uyguladığımız pastel tonların bizi de Bora yı da memnun etmediğini gördük ve yeni bir renk tonu uyguladık yeni odaya. Tamamen beyaz oldu odası, yerler mat kaplama (ki onlar da rengarenk) oyuncakları, uyku seti vs. kaldı mı geriye krem-kahve bir yatak ve yelken !!!

Yatağı değiştirme şansımız olmayınca bari krem rengi yelkeni canlandırayım deyip söktüm. Dönemin yeni modası "keçe" yi ruhuma nüfuz ettirip sevdikten sonra :) ilk işim gidip keçe almak ve nasıl yapılacağını öğrenmek oldu. Yatağına yeni bir yelken hazırladım, üstüne gemiler, çapa ve simit hazırladım, onlarla süsledim. Sanırım becerdim, hem de hepsini bir iki saatte bitirmiştim. Hızımı alamayınca bir de büyük can simidi duvar panosu tasarladım. İnternetteki modeller bana çok yardımcı oldu. Can simidini diktim, doldurdum, kenarına güvenlik ipi geçirdim ve son olarak üstüne oğlumun ismini yazarak 1 saat içinde duvarına astım. Umarım sizler de beğenirsiniz :) hediye olarak ta kocamaaaan bir kırmızı kamyon aldık oğlumuza 1,5 yaş hediyesi. Tüm gün tepesinde :)

Yeni ayların, yeni yaşın sana mutluluk, sağlık, iştah ve sevgi getirsin. Bizlerle de tüm güzelliklerde elele olmanı diliyoruz babanla canım oğlum. Büyüyüp kocamaaaaan abi olduğunu görelim inşallah. (ona bu cümleyi söylediğimde elini baş hizasından yukarı uzattıkça uzatıyor afacan surat, anneanneden öğrenilmiş hareketler :) )

İyi ki doğdun, iyi ki seni doğurdum benim "sarı damar"ım, dedenin deyimiyle "toska"m :)))

Sevgiler, sağlıkla... İnci