1.08.2012

Anneliğin anneye yaptıkları

1 yaşımızdan seçmeler..







Hepinize selam :)

Bozcaada nın serin ve tatlı havasından sesleniyorum. Tatilimiz bir başka postta. Önce oğlumdan 1 yaşından, yaşadıklarımızdan bahsetmek istiyorum.

Oğluşum Bora artık 1 yaşında; hatta neredeyse 17 aylık, 11 aylıkken yürümeye başladı hem de doğru dürüst emeklemeden, sıralamadan... tabiri caizse pat diye ayaklandı kuzucuğum :) şu an 16 dişini tamamladı. Görseniz kocaman, sevimli, bir an bile yerinde duramayan acayip hareketli, biraz yaramaz bir adam oldu. İlk doğumgünün ailelerimiz ve dostlarımızla çook güzel bir şekilde Peximet Göztepe de kutladık :) Miss Pastam Aylin Hn ın yaptığı müthiş pastamız ve 1 yaş kurabiyelerimizi misafirlerimize ikram ettik ve bolca övgü topladık :)

Bora artık yürüyor hatta koşuyor, kedileri, köpekleri ve kuşları çok seviyor, en çok Peppee izliyor, şarkılarını kendi dilinde söylemeye çalışıyor. Kullandığı/ bildiği kelimeler:

  • anneeeea
  • baba,lalih (Salih,babası)
  • dede
  • annani (anneanne)
  • meme, memi
  • hou houuuu (köpeklere seslenirken)
  • pissssssss (kedilere seslenirken)
  • mööööö (inek nasıl bağırır diye sorduğumuzda)
  • bui bui, doi doi, ıhhh ıhhhh ve daha bir çok anlamlı anlamsız heceler şimdilik net bir şekilde dilinden dökülenler
En çok babasına düşkün, onu görünce gözleri parlıyor, koşarak kucağına atlıyor, anneci denmesindense babacı tabiri oğluma daha çok yakışıyor :)

Geceleri mutlaka babası uyutuyor, onun kucağından inmiyor, tüm oyunları güreşmeleri, gülücükleri onunla paylaşıyor... bana yemeyi sevmediği yemekler, yıkanmak, bezini bağlatmamak için inadına parçalanırcasına direnmek, mızıldamalar ve babası ortalıkta yokken bana düşkünlük ve emzirme düşüyor :) benim payımdakiler de fena değil değil mi ? :))))

Bora hala emiyor, eskisinden daha istekli, oyun oynar gibi, 2 yaşına kadar devam edebilirsek mutlu olacağım.

E biraz da 1 yaşından fotoğraflar gelsin değil mi?

Sevgiler, bir başka posta ;)

İnci

16 aylık oğulla hazırlıksız yaz tatili :)

Wuhuuu, oğlum 16 ayı bitirmek üzere; "yuh"lar olsun bana ki en son post u 6 aylıkken yazmışım. Anlayın bebe büyütmenin yarattığı yoğunluğu, hele az mızmız, yemekle arası olmayan, 24 saat hiç ara vermeden dolaşacak, koşacak enerjiye sahip, acayip oyuncu minik bir sıpanız varsa ;)

Oğluşum minnak kurabiyem 10 gün sonra 17 aylık olacak :)

Şu an baba-oğul-kutsal anne üçlüsü Bora doğduğundan bu yana planladığımız ve asla asssla gerçekleştiremediğimiz ilk tatilimizdeyiz. Heyecanlıyız,şeniz :)

Hiç araştırmadan, keşifsiz, hazırlıksız, rezervasyonsuz bilmediğimiz yollara düştük. Cümle alem güneye göç edip "beach"lerde uzanırken biz kuzeye serin gün ve gecelere kaçma derdine düştük.

Şu an Ören-Balıkesir den bildiriyorum. Bir bekar ve seyyar satıcıların konakladığı bir çadır camping in de bir bungalow dayız, kapımız kilitlenmiyor, şartlar ağır falan filan... Ama hiç olmadığımız kadar keyifliyiz ailecek...

Bir yaşını,yürümesini, yaşadıklarımızı yakında diğer post larımda anlataıp arayı kapatalım der, zeytin ağaçları arasındaki kontrplak ve sunrtadan yapılmış gıcır gıcır gıcırdayan minik evimize uyumaya giderim, sevgiler... İyi ramazanlar :)