25.08.2012

Çanakkale...

Kuzeye giden yol...

Çanakkale- Gelibolu ve Sarımsaklı üzerinden eve dönüş...

Tatilin 5. günü.. Çanakkale ye varışımızla birlikte Bora nın huyları da değişmeye başladı. Hava Ada ya nazaran daha sıcaktı ve oğlum sıcaktan dolayı yemek yemek istemiyordu. O yüzden Çanakkale ye varışımız, kalacağımız yere yerleşmemiz ve oğlumuzu doyurma çabalarını burada anlatmayacağım bile :) kötüler geriye, iyiler beriye! :)

Akşamüstü Çanakkale merkez sahilde dolaşmaya çıktık. Upuzun bir kordon boyu mevcut. Gün batımı çok güzel ve tertemiz bir yer. Merkez in sahil kesiminde olması, Gelibolu ya gelen çok fazla turistin oluşu, feribot ve marina nın sürekli işlemesi civardaki restaurantlarda fahiş fiyat uygulamasına yol açmış besbelli. Hesabı öderken "yuhh" dedik. Kaldığımız yerin (kamuya ait sosyal tesis) odasının balkonu olmaması, odanın 3. katta oluşu ve oğlumuzu odada yalnız bırakamayacağımızdan dolayı gecenin tadını çıkarıp biraz oturamadan hemen uyuduk :)

Gelibolu...

Çanakkale de 2. gün... Gelibolu ya gitmek üzere feribota bindik. Ve yola çıktık. Gelibolu hakkında herhangi bir anı, izlenim ve görüş yazmayacağım. Tüm duygularım kalbimde, gözlerimde yaşlar, bu büyük milletin meydana gelişi, gencecik bir vatanın kuruluşu benim ve siz duyarlı okuyucuların kalbinde zaten, öyle değil mi? Bırakalım hepimiz hissiyatını kelimelerde değil, burunlarımızın ucundaki sızı ve yüce şükranlarla analım :)

Ve Sarımsak lıya gidiş...

Tatilin son gecesi... Gelibolu dan dönüşümüzle birlikte hemen yola çıktık, Ezine uğradık mis gibi peynirlerden tattık ve evimize aldık. Ardından yola koyulduk. Hedefimiz Sarımsaklı plajlarını görüp son gecemizi orada geçirmek, zira Bora nın bir yatakta uyumasını tercih ettiğimi daha önce yazmıştım. Akşam yemeği için Altınoluk a uğradık. Merkezinde amfi tiyatro nun üstünde yer alan bir yamaç kafeteryalar topluluğu var. Orada mis gibi tarhana çorbası içti oğlum. Ev tarhanası olduğundan satın da aldım. Çiğböreği, gözlemesi, mantısı müthiş. Şiddetle tavsiye ediyoruz :)

Yemeğimizi yedikten sonra Sarımsaklı ya doğru yola çıktık. Geç saatte vardığımızdan sahilde ilk bulduğumuz yere girdik. Gamze Otel. Şansımız yaver gitti, uygun fiyata, tertemiz bir yerdi. Yol yorgunu olduğumuz için oğlumuzla beraber derin uykulara daldık.

Ertesi sabah uyandık, hazırlandık. Otelden çıkış yapıp (kahvaltıyı sahilde etmek istedik) plaja indik. Oğlumuz da biz de kahvaltılarımızı plajda yaptık. Çok keyifliydi :) Bora suyu sevmedi ,girmedi, biz biraz ıslattık sadece :) Öğle yemeğini de plajda yiyip şezlongta, şemsiye altında süper bir uykuya daldı oğlum.

Ben de şemsiyeyi tamamen oğluma tahsis ettiğimden ve şemsiyeler zemine sabit olduğundan müthiş bir güneş yanması yaşadım :)))

Uyanınca ara öğününü yedi ve toparlanıp yola koyulduk. Foça daki yazlığımıza vardığımızda akşamüstüydü ve ailemiz bizi akşam yemeğine heyecanla bekliyorladı. Bizler biraz günün yorgunu fakat inanılmaz keyifli, enerjiyle dopdolu olarak 7 günlük tatilimizin 7. gecesini evimizde geçirmenin mutluluğunu yaşadık.

Oğlumuzla ilk tatilimiz, uzun, yolu bol, olanakları kısıtlı fakat çok zevkli idi. Şimdiden önümüzdeki yılın yeni keşif tatilini iple çekiyoruz. Hepiniz için günler, aylar, yıllar tatil keyfinde, aile ortamı sıcaklığında, mutluluk yorgunluğunda ağız tadıyla geçsin. :)))

Sevgiler. İnci